Home

Nieuws

Schotland subsidieert schoolbezoek aan boerderij

Edinburgh – De Schotse regering heeft zo’n 100.000 euro subsidie beschikbaar gesteld om schooltrips naar een boerderij te stimuleren.

Met de bijdrage kan het scholingsfonds van de Royal Agricultural Society of Scotland (RAS) ook andere activiteiten opzetten om de jeugd meer bewust te maken waar de voeding eigenlijk vandaan komt.

Ook in Schotland bestaan veel misverstanden over de herkomst van wat er op het bord ligt, zo blijkt regelmatig uit onderzoek. Zo denken kinderen nog steeds dat graan aan bomen groeit, bacon van schapen afkomstig is – als ze al weten dat het van een dier komt – of dat brood vooral van eieren wordt gemaakt.

Om de zaken recht te zetten, wil de RAS schooltrips naar nabijgelegen boerderijen, boerenmarkten op het schoolplein en dergelijke activiteiten opzetten. De subsidie past daarbij in het beleid van de regering in Edinburgh om de bevolking meer te betrekken bij het platteland en de landbouwwereld daar.

Of registreer je om te kunnen reageren.