Home

Nieuws 194 x bekeken

Sarkozy: 'We hebben boeren nodig'

Parijs - De Franse president Nicolas Sarkozy zegt dat boeren altijd nodig zijn.''We zijn nu met zes miljard mensen op de wereld. Binnenkort zullen dat er negen miljard zijn. We zullen jullie altijd nodig hebben, boeren verdwijnen niet. Het zal alleen wel op een andere manier gaan'', aldus de Franse president tegenover enkele verontruste boeren die hem zaterdagochtend opwachtten bij de officiële opening van de Salon de l’Agriculture in Parijs. 

De president kwam die opening persoonlijk verrichten nadat zijn afwezigheid vorig jaar hem op flinke kritiek was komen te staan. Hoewel Sarkozy wel werd opgewacht door een aantal veehouders die hem bezwoeren 'dat onze productieprijzen omhoog moeten, anders gaan we onder', verliep de opening verder zonder incidenten.  

De president aaide, zoals gebruikelijk, tijdens zijn rondgang enkele dieren en besprak daarna de problemen in de landbouw tijdens een rondetafelgesprek met een aantal vertegenwoordigers uit de agrarische wereld. Sarkozy werd bij zijn bezoek vergezeld door minister van landbouw Bruno Le Maire.


Of registreer je om te kunnen reageren.