Home

Nieuws 164 x bekeken 2 reacties

Sap noemt bezuiniging op natuur kortzichtig

Den Haag - Bezuinigen op natuur is knap kortzichtig, vindt GroenLinks.

De partij doet zaterdag met Kamerleden en kandidaten op de lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen mee aan de manifestatie Hart voor Natuur tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet.

Volgens Jolande Sap, fractieleidster van Tweede Kamerfractie, is de actie nodig omdat het kabinet drastisch snoeit in het groen. Natuur kost geld, maar het is niet alleen een kostenpost, want het levert ook enorm veel op. En er wordt geld mee verdiend in de recreatieve sector, stelt ze: op en rond de Veluwe alleen al 1,7 miljard euro omzet per jaar en 35.000 banen.


Laatste reacties

  • no-profile-image

    Op sommige plaatsen zal ze wel gelijk hebben, maar het is te gek voor woorden dat veel goede landbouwgrond gewoon verwaarloost wordt. En dit gebeurd met zeer hoge kosten, het is een berg geld over de balk gooien. Betaalbaar voesel staat voorop en de boeren moet je niet uitbuiten, ze zijn van levensbelang.

  • no-profile-image

    Hoe kan het dom zijn om een investering, die tot nu toe niet veel meer rendement heeft opgelevert, dan een papieren Saldo stop te zetten ten tijde van geldnood? Als ik me niet vergis kom ik tot een omzet van € 2000 / ha en per man bruto omzet van € 40.000. Hiervoor zijn dan in del oop der jaren toch > € 40.000.000.000. geinvesteerd in aankoop, aanleg, onderhoud, mens en machine kracht. Dit bedrag een aanname van mij het kan ook wel een veelvoud zijn, maar veel minder gezien de grondaankopen voor prijzen tussen € 7000 en € 40.000 / ha (of meer). Niemand kan aantonen dat door meer >natuur< gebieden er rmeer recreanten in de buitengebieden komen en er meer uitgeven dan NU. Zelf mevr. Sap kan dit pas achteraf bewijzen en dan zal ze ook inflatie correctie moetn toepassen om geen appels me tperen te vergelijken. Op dit moment net als in het verleden zie ik het >maken< van >natuur< als een dure hobby waar enkelen grof aan verdienen, maar waar de wereld en de natuur in grote lijnen niet door zullen veranderen.


Of registreer je om te kunnen reageren.