Home

Nieuws

Russische fusie kunstmestgiganten

Moskou - Aandeelhouders van kunstmestbedrijven Uralkali en Silvinit gaan akkoord met een fusie.

De Russische bedrijven vormen samen na het Canadese PotashCorp het op één na grootste kunstmestbedrijf ter wereld. De bedrijven vertegenwoordigen op de Micex-beurs in Moskou een marktwaarde van circa 17 miljard euro.

Volgens de deal betaalt Uralkali 1 miljard euro voor een belang van 20 procent in Silvinit. Daarnaast neemt Silvinit aandelen in Uralkali voor een nog onduidelijk bedrag. Uralkali brengt tevens obligaties uit met een waarde van 50 miljard roebels (1,25 miljard euro).

De naam Silvinit houdt na de fusie op te bestaan. De bedrijven zijn vooral sterk in de productie van kunstmest op basis van fosfaat. De bedrijven denken door het samengaan circa 70 miljoen euro aan synergievoordelen per jaar te realiseren. De fusie zou in mei afgerond kunnen zijn, aldus de bedrijven.

Het bedrijf wordt straks geleid door Vladislav Baumgertner.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.