Home

Nieuws 162 x bekeken

Rechtbank schorst bouwplan megadam Amazone

Brasilia - Een rechter heeft vrijdag in Brazilië de plannen voor de bouw van een grote waterkrachtcentrale in het Amazonegebied stilgelegd. Rechter Ronaldo Desterro stelde dat de plannen vooralsnog niet voldoen aan de milieueisen.

De Belo Monte-dam moet de op twee na grootste waterkrachtcentrale in de wereld worden. De inheemse bevolking en natuur- en milieuorganisaties zijn echter fel tegen de komst van het bouwwerk, waardoor ruim 500 vierkante kilometer land onder water komt te staan. Ongeveer vijftigduizend indianen en boeren zouden daardoor van hun grond worden verdreven.

Tegen het besluit van de rechter kan nog beroep worden aangetekend. De verwachting is dat de bouwer dat ook gaat doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.