Home

Nieuws 196 x bekeken 1 reactie

Q-koortsuitbraak in Duitsland

Bromskirchen – In het Duitse Bromskirchen is zowel bij mensen als bij schapen Q-koorts vastgesteld.

Dat heeft de Landkreis Waldeck-Frankenberg in de Duitse deelstaat Hessen gemeld. Zeker twintig patiënten hebben zich laten behandelen voor lichte griepverschijnselen.

De Landkreis heeft verschillende maatregelen genomen om de verspreiding van de ziekte te voorkomen. Zo geldt een verbod op het verplaatsten van schapen en geiten vanuit het besmette gebied. Bovendien mogen schapen- en geitenhouders hun schapen niet dichter bij bewoning weiden dan op een afstand van 500 meter.

Ooien en hun lammeren moeten tenminste tot 21 dagen na het aflammeren op stal blijven. Schapen- en geitenhouders moeten strenge hygiënemaatregelen nemen. Nageboortes en doodgeboren dieren moeten voor destructie worden aangeboden. Doodgeboren dieren moeten worden gemeld bij de autoriteiten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    In Duitsland hebben ze meer verstand, daar geven ze hogere prioriteit aan de volksgezondheid dan aan schapen en geiten. Voorbeeld voor onze regering,

Of registreer je om te kunnen reageren.