Home

Nieuws 185 x bekeken

PvdA: zet in op winning aardwarmte

Den Haag – De PvdA zou graag zien dat het huidige kabinet meer doet om de winning van zogenoemde aardwarmte te stimuleren. Daarbij wordt een gat geboord en het grondwater van 55 tot 80 graden Celcius gebruikt voor het verwarmen van zwembaden of kassen.

PvdA-Tweede Kamerlid Diederik Samsom noemt de techniek ”een van de beste mogelijkheden voor duurzame energie”. Hij roept ministers van verschillende departementen op om ”belemmeringen op te ruimen”.

Zo moet een fonds dat het risico op ”misboren” opvangt worden uitgebreid, zou het staatsbedrijf Energie Beheer Nederland (EBN) moeten participeren in projecten en moeten provincies duidelijkheid scheppen over van wie de grond is waarin geboord wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.