Home

Nieuws

Protest in Bolivia tegen voedselprijs

La Paz - Bolivianen zijn vrijdag op initiatief van de vakbonden massaal de straat opgegaan om te betogen tegen de almaar stijgende voedselprijzen. Ook eisten ze meer loon.

Scholen gingen dicht, ziekenhuizen beperkten zich tot noodzakelijke hulp en het openbaar vervoer lag in veel steden zo goed als plat.

Eind december werd al massaal geprotesteerd tegen een prijsstijging van benzine. President Evo Morales gaf uiteindelijk toe aan de eisen en draaide het decreet op de prijsverhoging toen terug. Toch is de prijs van bijvoorbeeld suiker flink gestegen.

De linkse Morales heeft de laatste tijd aan steun verloren bij zijn trouwste bondgenoten onder de vakbonden en burgerorganisaties. ''Hij zei dat hij met het volk zou regeren, doe dat dan ook!'', aldus een vakbondsleider.

Of registreer je om te kunnen reageren.