Home

Nieuws

Proef met gewasbeschermingsmiddel wordt makkelijker

Den Haag – Bedrijven of onderzoeksinstellingen die proeven willen doen met niet-toegelaten gewasbeschermingsmiddelen hebben daar voortaan geen vrijstelling meer voor nodig.

Dat volgt uit een besluit van staatssecretaris Henk Bleker dat vrijdag in de Staatscourant is gepubliceerd.

De wet verbiedt het op de markt brengen of gebruiken van middelen die niet in Nederland zijn toegelaten, maar maakt een uitzondering voor experimenten voor onderzoeksdoeleinden. Op verzoek van het bedrijfsleven wordt de daarvoor vereiste vrijstelling geschrapt.

Dit betekent niet dat er geen enkele belemmeringen meer zijn. Bedrijven of instellingen moeten wel over een erkenning beschikking als zij met niet-toegelaten gewasbeschermingsmiddelen willen werken. Bleker heeft hiervoor een nieuwe erkenningsregeling ontworpen. In de praktijk zullen instanties die zich op structurele basis met proeven bezighouden, voldoen aan de voorwaarden.

Of registreer je om te kunnen reageren.