Home

Nieuws

Prijs voor emissiearme stal

Scherpenzeel – Veehouders Henk en Dick Davelaar uit Leusden hebben de ’Want Buiten Gebeurt Het Bokaal 2011’ gewonnen met het project Emissiearm stalsysteem.

Maatschap Davelaar heeft een stal laten bouwen waar een combinatie van ammoniakemissie-reducerende maatregelen is uitgevoerd. Het bedrijf ligt in het landgoed Den Treek – Henschoten. Door een convenant van het landgoed, provincie Utrecht en gemeente Leusden, werd het mogelijk om de grondgebonden melkveehouderijbedrijf van de maatschap uit te breiden en de varkenstak af te stoten. Het bedrijf ligt in het zogeheten extensiveringgebied, waar de intensieve veehouderij op slot zit.

De prijs is uitgereikt door projectbureau SVGV. De jury was lovend over het project vanwege het ondernemerschap, de tact en de wil om gezamenlijk tot een oplossing te komen en deze ook te realiseren. Ook werd Davelaar geprezen voor het doorzettingsvermogen, het innovatieve karakter van het project en de goede balans binnen dit project tussen economie en natuur en milieu.

De bokaal wordt iedere anderhalf jaar uitgereikt aan het meest aansprekende plattelandsproject in de Gelderse Vallei en Eemland.

Of registreer je om te kunnen reageren.