Home

Nieuws 271 x bekeken 5 reacties

Praktijkonderzoek naar bloedluisbestrijding met roofmijten

Den Bosch - HAS KennisTransfer in Den Bosch gaat in opdracht van de vakgroep pluimveehouderij van LTO Nederland onderzoek doen naar de werking van bloedluisbestrijding bij leghennen met behulp van roofmijten. Het onderzoek dat 9.500 euro gaat kosten, moet aanbevelingen opleveren ten aanzien van het inzetten van roofmijten tegen bloedluizen.

Hoewel Wageningen UR momenteel nog wetenschappelijk onderzoek doet naar deze bestrijdingsmethode worden roofmijten al wel op grote schaal ingezet tegen bloedluis.

In de sector is grote behoefte aan onafhankelijke informatie omtrent de effectiviteit van deze bloedluisbestrijdingsmethode die ongeveer 25 cent per hen per jaar kost. Bloedluizen vormen een groot probleem in de pluimveehouderij.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  En zo zien we maar weer es dat d'r voor afgedankte CDA-kneuzen altijd een second life kan zijn. Roofmijt Ger Koopmans lijkt me een leuke om het spits af te bijten. Daarna volgt de rest vanzelf. Want confessionelen bennen vanzelf nét processierupsen! WEG MET HET CDA!

 • no-profile-image

  test GX

  test GX test GX test GX test GX

 • no-profile-image

  Jack de Vries is vanzelf ook een goeie om als roofmijt tegen schuinsmarcherende gladjanussen ingezet te worden! WEG MET HET CDA!

 • no-profile-image

  Maxime Verhagen is wel de grootste roofmijt van die hele stal. Verliest 20 zetels en rooft het pluche! WEG MET HET CDA!

 • no-profile-image

  Jan je vergeet kale Joerie nog. Gedsamme, wat is dat een lelijkerd zeg. Zou de pa van Jack de Vries kunnen zijn, ook al zo'n gladde engerd. Geen reet aan. Precies zoals het hele CDA!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.