Home

Nieuws

Polen willen weer diermeel als veevoer

Brussel – De Polen willen weer diermeel als veevoer gaan gebruiken.

Het gebruik van het dierlijke veevoer is sinds eind jaren negentig verboden wegens BSE.

De Polen, die de tweede helft van 2011 voorzitter zijn van de Europese Unie, gaan hun wens maandag aankaarten tijdens een vergadering van de ministers van Landbouw in Brussel. Nederland is voor, als risico’s op een opleving van BSE kunnen worden uitgesloten.

Daarnaast vindt Den Haag dat bijvoorbeeld meel van koeien niet aan koeien mag worden gevoerd, en dat van kippen niet aan kippen, aldus een woordvoerder van het ministerie van Landbouw in Den Haag vandaag.

De Polen hopen dat zij met het diermeel weer varkens en pluimvee mogen gaan voeren. Dat bespaart veel geld, omdat zij nu bijvoorbeeld het dure soja moeten invoeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.