Home

Nieuws 245 x bekeken

Piet Jansen vertrekt als gedeputeerde

Zwolle – Overijssels gedeputeerde Piet Jansen (landelijk gebied, landbouw en water) vertrekt na de verkiezingen. Jansen heeft zijn vertrek aangekondigd in het televisieprogramma Wandelgangen van RTV Oost.

Jansen wordt dit jaar 60. Hij zegt nog niet te weten wat hij gaat doen. Volgens Jansen is het niet verstandig zich na zestien jaar provinciale politiek (waarvan 9 jaar als gedeputeerde) opnieuw beschikbaar te stellen.

Volgens Jansen begint hij zijn houdbaarheidstermijn te naderen. Bestuurders moeten volgens hem niet langer dan acht tot tien jaar blijven zitten. ”Hoewel ik zeker niet op de automatische piloot aan het besturen ben, wil ik voorkomen dat dit gaat gebeuren. Bovendien, en dat is ook een belangrijke overweging, kan ik nu nog een keer een – nu voor mij nog onbekende – nieuwe uitdaging oppakken.”

Jansen benadrukt dat het een eigen keuze is en dat zijn besluit niet is ingegeven door anderen. De gedeputeerde besloot vorig jaar al om niet op de provinciale verkiezingslijst van het CDA te staan.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.