Home

Nieuws 193 x bekeken 3 reacties

Peiling: CDA halveert in Zeeland

Middelburg - Het CDA levert woensdag bij de Provinciale Statenverkiezingen in Zeeland de helft van de huidige tien zetels in. De VVD gaat van zes naar acht zetels en nieuwkomer PVV haalt er zeven.

Dat is de uitkomst van een peiling die Maurice de Hond verrichtte onder ruim 650 Zeeuwen in opdracht van Omroep Zeeland.

De PvdA zou de zes zetels die ze nu bezet, behouden. SGP, GroenLinks en ChristenUnie verliezen elk een of twee zetels. D66, nu niet vertegenwoordigd in de Staten, zou twee zetels winnen.

De Partij voor de Dieren en 50PLUS moeten hopen dat de peiling niet bewaarheid wordt; beide partijen krijgen volgens De Hond niet genoeg stemmen voor een zetel.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  FANTASTISCH NIEUWS. KAN NIET BETER.
  WEG MET DIE CORRUPTE BENDE.

 • no-profile-image

  Jammer voor het CDA maar goed nieuws voor [BLEKER] de coalitie!!!!

 • no-profile-image

  Elk weldenkend mens weet toch dat deze coalitie een grote luchtbel is, die zichzelf in stand dient te houden. Dit wordt niks. In onze samenleving functioneert zoiets niet. Stem daarom tegen de coalitie, zodat ze geen meerderehid krijgen, om een echt kabinet te kunnen vormen. Bovenal natuurlijk: weg met dit CDA. Als we hier in Brabant kijken naar die lijsttrekker van van Heugten, dan is dat weer een brok van bij elkaar geraapte leugens. Deze van Heugten deugt niet, dat deed zijn vader al niet. Die deed al wat God en alleman had verboden. Die zieke genen heeft hij doorgegeven aan zijn zoon, die er altijd alles aan heeft gedaan om zelf op de voorgrond te komen. Weg met die club, weg met de corruptie, weg met het CDA.

Of registreer je om te kunnen reageren.