Home

Nieuws 216 x bekeken

Partij voor de Dieren wil ook in NOS-debat

Amsterdam - De rechtbank in Amsterdam buigt zich maandag over een eis van de Partij voor de Dieren om mee te mogen doen aan het laatste NOS-televisiedebat dinsdag voor de provinciale verkiezingen

PvdD-partijleider Marianne Thieme vindt het niet acceptabel dat de NOS slechts acht van de tien partijen uit de Tweede Kamer heeft uitgenodigd.

NOS-hoofdredacteur Hans Laroes stelde vrijdag dat de redactie een journalistieke keuze heeft gemaakt om de grootste partijen uit te nodigen. Het debat moet volgens hem ook hanteerbaar en uitzendbaar blijven. Behalve de PvdD is ook de SGP niet welkom. Beide partijen hebben twee zetels in de Tweede Kamer.

Thieme vindt dat de NOS als publieke omroep ,,het volledige palet moet laten zien van politieke partijen’’. Volgens haar is het laatste debat altijd het belangrijkste moment voor de partijen, omdat dan nog veel mensen hun keuze maken. De SGP is het eens met de PvdD maar vindt het te ver gaan om hierover naar de rechter te stappen.

Het kort geding tegen de NOS is gepland om 10.30 uur.

Of registreer je om te kunnen reageren.