Home

Nieuws 299 x bekeken

PT voert draagvlaktoets versneld uit

Zoetermeer – Het Productschap Tuinbouw (PT) wil het draagvlakonderzoek onder telers nu voor de zomer afronden. Daarmee vervroegt het PT de plannen die voor oktober gepland stonden.

Volgens interim-voorzitter Bart Bruggeman kan het vervroegde draagvlakonderzoek voor september klaar zijn, als ook minister Henk Kamp van SZW een evaluatie afgerond heeft. Bruggemans noemt zo’n evaluatie-onderzoek nuttig, maar wil inspraak van telers behouden over de toekomst van de schappen. ”Daarmee geven we de discussie een democratisch tintje. Het zou doodzonde zijn als een besluit in september alleen op een evaluatie-onderzoek gebaseerd zou zijn.” Het PT moet steun krijgen van 60 procent van de aangesloten bedrijven.

Het PT voert ook het onderzoek door naar verdere samenwerking met productschappen. ”We zijn overtuigd dat het evaluatie-onderzoek van Kamp positief uitvalt. We willen dus dit onderzoek voortzetten.”

Bruggemans verwacht dat het PT-bestuur zich eind maart uitspreekt over verdere samenwerking met andere schappen. Het PT onderzoekt welke taken samen uitgevoerd kunnen worden en stemde al in met het samenvoegen van de medebewindstaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.