Home

Nieuws 399 x bekeken

PT herkent beeld van overdadigheid Joustra niet

Zoetermeer - Het Productschap Tuinbouw (PT) herkent berichten over overdadige arbeidsvoorwaarden van oud-voorzitter Tjibbe Joustra niet.

In de Telegraaf geeft een anonieme medewerker van de Onderzoeksraad voor Veiligheid kritiek op de verbouwing van de werkkamer van de nieuwe voorzitter Joustra, maar ook op zijn toeslagen en hofhouding die hij mee zou nemen van het Productschap Tuinbouw (PT).
Er is bij het PT geen telersgeld verspild, stelt een woordvoerder. Zo nam Joustra eigen meubels mee voor de inrichting van zijn kantoor in Zoetermeer.

Het vertrek van Joustra heeft wel personele effecten voor het PT. Joustra nam zijn eigen secretaresse mee naar de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Joustra werkte met deze zzp'er bij het productschap. Die functie wordt bij het PT voorlopig niet ingevuld. “Interim voorzitter Bart Bruggeman heeft geen secretaresse. We kijken hoe dat zal gaan als Agnes van Ardenne in dienst treedt in verband met de politieke discussie over schappen.”

Joustra had geen vaste chauffeur, zoals de Telegraaf stelt. “Er werd soms een chauffeur ingehuurd voor lange autoritten in de Audi A6 van Joustra. Die auto staat hier nog op de parkeerplaats”, stelt de woordvoerder.

De oude dienstwagen van oud-voorzitter van het PT Dirk Duijzer is later overigens overgenomen door een medewerker van het productschap. Of dat ook met de twee jaar oude Audi A6 van Joustra gebeurt is onduidelijk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.