Home

Nieuws 160 x bekeken

PT berekent 4,3 miljoen voor heffingspot boomkwekerij

Zoetermeer - Kwekers en handelaren van boomkwekerijproducten en vaste planten ontvangen deze week de aangifte voor de heffing voor het Productschap Tuinbouw. De begrote heffingopbrengst is 4,3 miljoen euro.

De ondernemers investeren via het PT in activiteiten die hun sector versterken. In 2011 staat 2,1 miljoen euro begroot voor promotie, 1,8 miljoen euro voor technisch onderzoek en 1,4 miljoen euro voor overige zaken als kwaliteits- en milieuprojecten en de kosten van het innen van de heffing (0,4 miljoen euro).

Naast de heffingopbrengsten put de sector uit de reserves om deze activiteiten te financieren. De heffing wordt berekend over de toegevoegde waarde. Dit is het verkoopbedrag van de verhandelde en afgeleverde boomkwekerijproducten verminderd met het inkoopbedrag van de ingekochte boomkwekerijproducten.

Ondernemers betalen een basisheffing van 60 euro, plus een variabel bedrag, afhankelijk van hun omzet. Hoe hoger de omzet, des te lager het heffingpercentage. Als het heffingbedrag over 2010 minder dan 85 euro is, ontvangt de ondernemer geen nota.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.