Home

Nieuws 1 reactie

PS Brabant accepteert excuus CDA-gedeputeerde

Den Bosch - De Brabantse CDA-gedeputeerde Ruud van Heugten heeft met onomwonden excuses een openbare confrontatie met Provinciale Staten afgewend.

Oppositiepartij SP heeft een verzoek om een spoeddebat vrijdag ingetrokken, liet SP-fractievoorzitter Nico Heijmans woensdagavond weten.

Van Heugten ging diep door het stof vanwege uitlatingen eind vorige week over Provinciale Staten en VVD-fractievoorzitter Mieke Geeraedts in het bijzonder. De CDA-gedeputeerde en lijsttrekker beschuldigde de fractievoorzitter van coalitiegenoot VVD vorige week van een dubbele agenda in de langslepende discussie over megastallen, vanwege de betrokkenheid van haar advocatenkantoor bij één geval. De keuzes van Provinciale Staten over de megastallen noemde Van Heugten 'doe-het-zelfprutswerk'.

Van Heugten liet zondag reeds een persbericht verspreiden waarin hij zich excuseerde als de indruk was ontstaan dat hij zou twijfelen aan de integriteit van de VVD-voorvrouw. Hij herhaalde dat woensdag in een brief aan Provinciale Staten, waarin hij zich bovendien excuseerde voor "de wijze waarop ik de besluitvorming in uw Staten heb gekenschetst''. "Dat had ik niet moeten doen."

"We zijn niet uit op een publieke terechtstelling. De excuses zijn onomwonden en aanvaard", zei Heijmans in een reactie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    WEG MET HET CDA!

Of registreer je om te kunnen reageren.