Home

Nieuws 172 x bekeken 1 reactie

Organisaties opnieuw in actie voor natuur

Wageningen - Opnieuw komt een groot aantal natuur- en milieuorganisaties in actie voor de natuur. Op en rond zaterdag 19 februari houdt de alliantie Hart voor Natuur acties met aandacht voor de Provinciale Statenverkiezingen.

"Nooit eerder waren de Statenverkiezingen zo belangrijk als dit jaar. Provincies worden steeds belangrijker voor de natuur en het landschap. Door de omvangrijke bezuinigingsplannen van het kabinet op natuur komt het in de toekomst meer aan op de provincies om natuur te beschermen", aldus de alliantie.

Op meerdere plaatsen zijn lezingen, debatten, informatiestands en allerlei andere aan natuur gerelateerde activiteiten. Op 2 januari kwamen de natuurvrienden ook al in actie. Toen kwamen 40.000 mensen af op de activiteiten.

Hart voor Natuur bestaat uit onder meer de 12Landschappen, De Natuur- en Milieufederaties, De Vlinderstichting, IVN Natuur- en milieueducatie, Landschapsbeheer Nederland, Milieudefensie, Natuurmonumenten, Ravon, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wat een onzin. Zorg voor Natuur. Leefmilieu en Landschap bennen hoofdtaken voor de Rijksoverheid. Het mot een keer ophouen met het afschuiven van verantwoordelijkheden naar de provincies en als die straks opgeheven worden naar de gemeenten en als die straks opgeheven worden naar de individuele burger. Ik zeg het nog maar een keer: VVD en CDA? WEG ERMEE!

Of registreer je om te kunnen reageren.