Home

Nieuws

Oppositie komt met alternatief Gronings plan

Groningen – De oppositiepartijen Christenunie, VVD en CDA komen in Groningen met een alternatief plan voor de ontwikkeling voor gezinsbedrijven met pluimvee of varkens.

Het initiatief moet voorkomen dat gezinsbedrijven op slot worden gezet.

Woordvoerder Stieneke van der Graaf van Christenunie zegt dat met het voorstel kleine bedrijven toch de mogelijkheid krijgen om uit te breiden. ”Bedrijven die investeren in duurzaamheid en dierenwelzijn moeten de mogelijkheid krijgen zich te ontwikkelen”, zegt Van der Graaf.

Een aantal Groningse gemeenten heeft zich inmiddels zeer kritisch uitgelaten over de provinciale plannen, die voortvloeien uit de koker van de PvdA. De gemeenten Oldambt, Bellingwedde, Vlagtwedde en Stadskanaal voelen zich gepasseerd door Provinciale Staten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.