Home

Nieuws 182 x bekeken 1 reactie

Onbekenden halen muskusrattenvallen weg

Leeuwarden – Onbekenden hebben afgelopen weekend zo'n tweehonderd muskusrattenvallen uit de Lemster Polder in Friesland gehaald.

Daarmee hebben ze waarschijnlijk willen voorkomen dat de knaagdieren de dood vonden, vermoedt het Friese waterschap. Het waterschap had de vallen in de laatste week van januari geplaatst. "De hele bestrijdingsactie heeft nu geen effect gehad", aldus een woordvoerder donderdag.

De van origine uit Noord-Amerika afkomstige waterrat veroorzaakt veel schade aan de Nederlandse dijken, omdat het beest daarin gaten graaft. Volgens het waterschap is het plaatsen van klemmen een gebruikelijke manier van mukusrattenbestrijding. Controleurs bekijken dagelijks of ze iets hebben gevangen.

De meeste klemmen zijn teruggevonden in de buurt van waar ze waren uitgezet. De politie en de controleurs van het waterschap gaan de vallen nu in de gaten houden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    D'r staan wat koeien van fouten en leugens in dit artikel. Ten eerste is de muskusrat heel wat anders dan de Waterrat. De muskusrat is helemaal geen rat maar feitelijk een Waterkonijn. D'r is nog NOOIT een dijk door Waterkonijnen kapot gegraven. Het enigste wat ze doen is slootkanten ondergraven. Dat valt onder de zorgplicht van de eigenaren en dat bennen de boeren, de gemeentes of de waterschappen. Maar 't is veel goedkoper voor die centenknijpers om de gemeenschap (dus de belastingbetaler) d'r voor op te laten draaien. Daar klopt natuurlijk vanzelf geen ene hout van!

Of registreer je om te kunnen reageren.