Home

Nieuws 175 x bekeken

Olieprijs loopt op door Libië

Londen – De prijs van olie is vandaag flink opgelopen. De onrust in Libië en een daling van de dollar stuwden de prijs van het zwarte goud.

Een vat ruwe Amerikaanse olie, West Texas Intermediate, steeg vandaag 3,4 procent naar 89,10 dollar. Brentolie, die gewonnen wordt in de Noordzee, werd 2 procent duurder en kostte 104,60 dollar per vat (van 159 liter).

Volgens analisten speelt de onrust in Libië een belangrijke rol bij de prijsstijgingen. ”Libië is een significante producent en exporteur van goede kwaliteit ruwe olie”, aldus een analist. Libië is de op elf na grootste olie- en gasproducent ter wereld. Het land heeft een bewezen oliereserve van 44 miljard vaten en zeer omvangrijke aardgasreserves.

Of registreer je om te kunnen reageren.