Home

Nieuws

Oeso: handelsvolumes vierde kwartaal hoger

Parijs - De handelsvolumes van de belangrijkste economieën van de wereld zijn in het vierde kwartaal van 2010 gestegen. Dit heeft de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) donderdag bekendgemaakt.

De export van de landen groeide met 8 procent in vergelijking met een kwartaal eerder. De import toonde een stijging van 7 procent. De Oeso keek naar de ontwikkeling van de handel in de zeven grootste economieën en de vijf belangrijkste opkomende economieën.

India kende de sterkste groei van de export met 21 procent. Ook in Rusland en Zuid-Afrika groeide de uitvoer met dubbele cijfers. De import steeg het sterkst (met 9 procent) in China, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.