Home

Nieuws 223 x bekeken

Noord-Holland stelt besluit intensieve veehouderij uit

Haarlem – Provinciale Staten van Noord-Holland hebben de stemming over de structuurvisie uitgesteld tot na de verkiezingen. Dat is de conclusie van een urenlang debat, waar met name de grootschalige intensieve veehouderij punt van discussie was.

Tijdens het debat bleken alle partijen tegenstander te zijn van echte megastallen, maar verschillen de meningen wel over de toegestane omvang van het bouwblok. VVD en CDA en Christen Unie pleiten voor een maximaal bouwblok van 2,5 hectare, terwijl Groenlinks en D66 een maximum van 2 hectare wil.

De PvdA vindt 2,2 hectare genoeg, terwijl SP maximaal 1,5 hectare bouwblok wil toestaan. CU wil alleen 2,5 hectare toestaan in de Noordkop, in de rest van de provincie vindt de partij een maximum omvang van 1,5 hectare voldoende.

Commissaris van de Koningin Johan Remkes bood volgens twitterberichten het publiek excuses aan over de gang van zaken. Leden van Milieudefensie en de Dierenbescherming voerden actie bij het provinciehuis van Noord-Holland. De actievoerders zijn tegen de komst van grootschalige intensieve veehouderij in Noord-Holland.

Of registreer je om te kunnen reageren.