Home

Nieuws

Nog maar weinig derden hebben certificaten van ForFarmers

Lochem – Er zijn nog maar een gering aantal derden die certificaten hebben gekocht van ForFarmers en daarmee stemrecht hebben binnen de onderneming. Dit zegt financieel-directeur Reinier Steen van ForFarmers.

Handelen in vermogensrechten van de coöperatie FromFarmers en de onderneming ForFarmers begon op 8 november. Bijna vier maanden later blijkt dat vooral leden van de coöperatie handelen. Leden kunnen handelen in de drie vermogensrechten voerequivalenten, participatierekeningen en certificaten. Niet-leden kunnen alleen handelen in certificaten.

Niet-leden met certificaten van de onderneming krijgen ook stemrecht bij de algemene vergadering van aandeelhouders. Die vergadering is op 6 april in Enschede.

Er is veel handel in certificaten. ”Op drukke momenten enkele tienduizenden stuks per dag”, vertelt Steen. De slotkoers van dit aandeel was op de eerste beursdag € 2,55 per stuk. De hoogste notering kwam uit op € 2,85. De afgelopen weken schommelt de koers rond de € 2,65. Echt forse koerswijzigingen kwamen in de afgelopen weken niet voor.

Om extra vraag te creëren naar certificaten kunnen leden én niet-leden ook handelen in dit vermogensrecht. ForFarmers wil niet zeggen om hoeveel externen het gaat en in welke mate niet-leden zeggenschap hebben verworven binnen de coöperatie. Het gaat om tientallen externen. Het varieert van beleggingsclubs, klanten die geen vermogen op naam hebben, tot investeringspartijen. De jaarrekening 2010 – presentatie 21 maart – is te zien hoeveel aandelen derden hebben.
Leden kunnen participatierekeningen converteren naar certificaten.

Steen wil wel zeggen dat er inmiddels drie miljoen stuks certificaten van de participatierekeningen zijn geconverteerd. Er kunnen dus maximaal 3 miljoen certificaten in handen zijn van derden, maar dat is niet het geval. Steen: „Ook leden hebben certificaten bijgekocht.” Er zijn in totaal 106.261.040 certificaten van aandelen. Eén certificaat geeft recht op één stem.

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.