Home

Nieuws

Nieuwe uitbraak MKZ na vaccinatie

Seoul – In Zuid-Korea is een nieuw bedrijf besmet geraakt met mond- en klauwzeer (MKZ).

Dat meldt het ministerie van landbouw van Zuid-Korea. Het bedrijf is besmet geraakt na de afronding van de landelijke vaccinatiecampagne tegen MKZ. Hierbij zijn alle 13 miljoen dieren gevaccineerd. Nederland en België hebben aan deze vaccinatiecampagne bijgedragen door vaccin te leveren. De besmetting komt mogelijk doordat nog niet alle dieren een tweede vaccinatie hebben gekregen.

De nieuwe uitbraak op het varkensbedrijf met tweeduizend dieren is in een regio waar eerder nog geen besmettingen waren. Met de nieuwe uitbraak is het aantal besmette bedrijven opgelopen naar 147. In totaal zijn in het land meer dan 3,33 miljoen dieren geruimd. Dat is bijna 23 procent van de totale veestapel varkens en runderen van het land. Het ministerie van landbouw in Zuid-Korea onderzoekt bij de 4.632 plaatsen waar geruimde dieren zijn begraven of er gevolgen zijn voor de bodem- en grondwaterkwaliteit. Gevreesd wordt dat het virus alsnog gaat verspreiden uit deze begraafplaatsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.