Home

Nieuws

Nieuwe opleiding voor agrarisch ondernemers

Valthermond - Het kennisnetwerk Kanon (Kenniscentrum Agro Noordoost Nederland), dat onderdak heeft bij PPO-proefboerderij 't Kompas in Valthermond, begint op initiatief van het Van Hall Instituut een opleiding voor agrarisch ondernemers.

Dit is het nieuwste voortvloeisel uit het kennisnetwerk, dat nu een jaar bestaat. In deze opstartfase zijn veel gesprekken gevoerd over mogelijke projecten rondom de hoofdthema's van Kanon; ondernemerschap, bio-energie en water.

De nieuwe opleiding, genaamd Associate Degree, is gericht op ondernemerschap. In Leeuwarden en Valthermond kunnen MBO-geschoolde ervaren agrarisch ondernemers zich laten opschalen naar HBO-niveau. De opleiding is gericht op ondernemerschap. Komende herfst beginnen de eerste vijftien studenten.

Volgens Klaas Wijnolds, vanuit PPO bij Kanon betrokken, zijn het vooral vader-zoonbedrijven van waaruit studenten zich aanmelden. "Niet zo vreemd, vooral jonge ondernemers zien grote uitdagingen op zich afkomen en de opleiding vraagt tijd. Gemiddeld ben je er wekelijks zo een dag mee bezig."

Ook wordt vanuit Kanon op 1 en 2 september op 't Kompas de aardappelzetmeeldagen gehouden, samen met zetmeel- en derivatenproducent Avebe.

Of registreer je om te kunnen reageren.