Home

Nieuws

Nedersaksen op solotoer met dierenwelzijn

Hannover – De nieuwe landbouwminister van Nedersaksen, de christendemocraat Gert Lindemann, mikt in zijn deelstaat op een dierenwelzijnsoffensief in samenwerking met de agrarische sector, de dierenbeschermingsorganisaties, onderzoek en de supermarkten.

Vertegenwoordigers daarvan moeten een strategie opstellen, die de komende zeven jaar resulteert in een Nedersaksische veehouderij zonder zaken als snavelkappen, staartcouperen en verdovingsloze castratie van biggen.

Volgens de vorige maand in Nedersaksen aangetreden bewindsman moet het strategieorgaaan zich verder ook bezinnen op de manier waarop de doelstellingen worden bereikt. ”Van principieel belang is dat het dierenwelzijn niet gediend wordt als de boeren door nieuwe verplichtingen naar het buitenland uitwijken. Meer dierenwelzijn kan ook door meer acceptatie bij de consument worden bereikt”, gelooft Lindemann, die voor zijn voorzetten de handen op elkaar heeft gekregen bij de boerenbond Landvolk. Deze bond heeft de minster verzekerd van zijn steun.

Kritiek is daarentegen te horen bij de Arbeitsgemeinschaft bäuerlicher Landwirtschaft (AbL), die meer had gezien in concrete maatregelen in plaats van intentieverklaringen. ”We hebben geen aankondigingsplan nodig, maar een plan voor een snelle omzetting”, licht Eckehard Niemann toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.