Home

Nieuws 184 x bekeken

Nederlandse komkommers naar Mechelse Veilingen

Sint Katelijne Waver – Het areaal komkommers van de Mechelse Veilingen stijgt dit jaar met 19 procent door het nieuwe lidmaatschap van vier Nederlandse telers.

Twee van de telers waren volgens commercieel directeur Jos van Dessel al wel gastveiler en lid van Best of Four uit Nederland. Dit jaar zijn deze telers lid geworden van de Mechelse Veilingen. Daarnaast meldden zich dit jaar twee losse komkommertelers uit Nederland. Het totale areaal komt daarmee op 66 hectare.

Daarmee groeit het areaal komkommers van de Belgische veiling opnieuw. In 2010 groeide het areaal al met 50 procent, ook door de komst van Nederlandse telers. Die groei kwam van jaarrondtelers, terwijl de stijging dit jaar vooral plaatsvindt bij bedrijven met een combinatieteelt komkommers en herfsttomaten.

Jan Oostrom, voorzitter van Best of Four, bevestigt het vertrek van twee leden. Het past in het normale verloop, stelt hij. ”Er zijn bij ons zes telers weg. Er komen er weer vijf bij. Dat is normaal.”

Of registreer je om te kunnen reageren.