Home

Nieuws 1 reactie

Nedap verwacht gematigde groei

Groenlo - Automatiseringsconcern Nedap verwacht een gematigde groei voor de agrarische divisie Nedap-Agri. De veehouderij is niet financieel gezond genoeg om op grote schaal te investeren.

Volgens directeur Gerard Ezendam is de vraag uit de varkenshouderij wel toegenomen in de tweede helft van 2010. Dat is opmerkelijk omdat groei in het verleden vooral uit de rundveehouderij kwam. “De orderportefeuille is niet heel vol, maar we zagen bijvoorbeeld wel weer veel interesse op de EuroTier-beurs in Hannover.” Een omzetgroei met dubbele cijfers lijkt Ezendam dit jaar evenwel onwaarschijnlijk.

Het bedrijf maakte vrijdag bekend dat de winst van het complete bedrijf, dat ook stemautomaten produceert, in 2010 op jaarbasis is gestegen tot 8,8 miljoen euro. De omzet steeg 167 procent tot 115,2 miljoen.

Ezendam spreekt van een toenemende vraag in Oost-en Zuid-Europa. In Zuid-Europese landen krijgt de verkoop van groepshuisvestingssystemen nu een impuls omdat boeren achterlopen bij de in de toekomst verplichte toepassing van deze systemen. De verkopen in de VS vallen volgens de topman nog wel tegen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan vogels

    Als Nedap nu eens eerst zorgt dat de software naar behoren werkt, en opmerkingen van de varkensboeren eens gaat verwerken in de software, wordt het misschien nog eens wat.....
    Groeten van een kritische maar niet gehoorde gebruiker.

Of registreer je om te kunnen reageren.