Home

Nieuws 684 x bekeken

Nagel doet McCormick en Landini in Benelux

Nijmegen – Het is officieel. Oud John Deere importeur Nagel uit Nijmegen krijgt het exclusieve importschap van de trekkermerken Landini en McCormick van het Italiaanse concern Argo.

De import geldt niet alleen voor Nederland maar voor de gehele Benelux. Dat betekent dat huidig importeur Vormec in Steenwijk en de huidige Belgische importeur Matera het importschap kwijt raken. Argo’s Marketing & Communications Manager Ruggero Cavatorta en Wilko Jilissen van Nagel bevestigen dit. Zowel Vormec als Matera zijn onderdeel van de Mechangroep, die weer distributeur is van Argo’s concurrent Agco (Fendt, MF, Valtra). Argo denkt met de overstap van de Mechangroep naar Nagel betere resultaten te halen op de Benelux markt. Het importschap van Nagel voor Landini en McCormick gaat op 15 april dit jaar in. Hoe het dealernetwerk eruit gaat zien is nog onbekend. Andere kleine merken van Argo (Pegoraro, Valpadana, SEP) worden in deze overeenkomst buiten beschouwing gelaten. Nagel is nog in gesprek om ook andere importschappen te verwerven.

Of registreer je om te kunnen reageren.