Home

Nieuws 3 reacties

NVV voert actie voor betere vleesprijzen

Barneveld – Leden van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) voeren morgen actie voor betere prijzen voor het varkensvlees. ZLTO-leden sluiten aan.

De varkenshouders delen folders uit aan het winkelend publiek onder het motto ”U plus 25 cent per pond, wij ons inkomen gezond” waarin ze hun grieven over de lage prijzen uiteen zetten.

De NVV erkent dat de supermarkten serieus in gesprek zijn met de NVV over een intentieverklaring waarin de problemen van de sector worden vastgelegd en mogelijke wegen om tot verbetering te komen. Volgens voorzitter Wyno Zwanenburg nemen echter niet alle partijen de noodroepen van de varkenshouders serieus en is er aan de positie van de varkenshouder als sluitpost nog niet veel veranderd.

Directeur consumentenzaken en kwaliteit Marc Jansen van het CBL reageert zeer teleurgesteld op de actie van de NVV. ”De NVV toont zich een onbetrouwbare partner. Wij hebben onze nek zeer ver uitgestoken toen we met de varkenshouderij in gesprek gingen. Wij zijn op dit moment ook de enige partij die met de NVV in gesprek is.”

Jansen is ervan overtuigd dat de actie van de varkenshouders uitmondt in een demonstratie tegen de supermarkten. Jansen: Het draait erop uit dat wij door het publiek en actiegroepen zoals Wakker Dier als schuldige worden aangewezen voor de problemen in de sector. Supermarkten zetten slechts 10 tot 15 procent van de producten van de sector af.”

Jansen wil op korte termijn een spoedoverleg over de nu ontstane situatie.

Wyno Zwanenburg stelt dat de actie niet tegen supermarkten is gericht. “Andere ketenpartijen blijven ook in gebreke. We willen het thema op de agenda houden.”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Beetje dimmen Jansen. Ik begin je aardig beu te raken. Als we aannemen dat supermarkten 10 a 15 procent afzetten moet er wel bij verteld worden dat die alleen het kwalitatief beste vlees en beste delen van het varken willen verkopen en ze slagen erin om dat tegen prijzen per kilo te doen waarvoor je bij de ambachtelijke slager nog geen kilo zult kunt kopen!
  Wie is er dan een onbetrouwbare partner? En dat het afzetpercentage van NL varkensvlees niet hoger is, is ook te triest voor woorden. Waar komt het overige vlees vandaan dan? Duitsland? Dat zijn ook voor een groot deel NL varkens. Of verder weg, lekker goedkoop en die kwaliteitsstempel zetten we er zelf wel op? Eerlijk antwoord Jansen!!!

 • no-profile-image

  meneer jansen door zo te reageren voelt u zich schijnbaar wel aangesproken

 • no-profile-image

  NVV geweldig!!!! LTO en ZLTO doen mee, gelukkig samen sterk Nood leerd bidden, genoeg van al dat uitbuiten door?????

Of registreer je om te kunnen reageren.