Home

Nieuws 161 x bekeken

Ministerie: aftrek 1,7 procent voldongen feit

Den Haag – Het ministerie van ELI gaat de veel bediscussieerde aftrek van 1,7 procent van de staloppervlakte uit het Vleeskuikenbesluit voor de aanwezige voerlijnen definitief invoeren.

Dat meldt een woordvoerder van het ministerie. Het ministerie komt tot zijn beslissing na een Europa-brede inventarisatie van de interpretatie van dit punt van het besluit.

De vleeskuikensector had aangedrongen op de inventarisatie omdat het geluiden uit het buitenland had opgevangen dat er verschillend met de regels werd omgegaan. De inventarisatie van het ministerie leerde inderdaad dat sommige landen de aftrek wel toepassen en anderen niet, maar trekt daaruit de conclusie dat de toepassing niet eenduidig is en blijft daardoor bij het eerder ingenomen standpunt dat de aftrek geldigheid heeft. Het ministerie vindt namelijk dat daar waar voerlijnen hangen en pannen staan geen toegang is voor vleeskuikens.

Of registreer je om te kunnen reageren.