Home

Nieuws

Minister vindt campagne Franse milieuclub schandalig

Parijs – "Het is schandalig en een provocatie." Met die woorden geeft de Franse minister van landbouw Bruno Le Maire uiting aan zijn gevoelens over de campagne van milieubeweging FNE tegen een aantal aspecten van de landbouw.

Ook anderen reageren fel op de affiches die aan de vooravond van de Salon de l’Agriculture in Parijse metrostations zijn opgehangen.

Le Maire : "Sinds jaren hebben de Franse boeren voor het milieu gekozen. Dat moet ook wel gezien de toenemende kosten van kunstmest, de risico’s van de bestrijdingsmiddelen voor hun gezondheid en de natuur, de vervuiling van het grondwater." De minister wijst er op dat dagelijks zeker vijftien boeren overstappen op biologische landbouw. "Deze campagne is een schandaal want men gaat voorbij aan de stress die een aantal boeren al tot zelfmoord heeft aangezet."

Boerenorganisaties voor de varkenshouderij en de rundveesector hebben justitie inmiddels gevraagd de campagne van FNE te verbieden.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.