Home

Nieuws 166 x bekeken

Minder muskusratten gevangen in 2010

Tiel - In 2010 zijn opnieuw fors minder muskus- en beverratten gevangen dan het jaar ervoor. Dat meldt de landelijk coördinator muskusrattenbestrijding. In 2010 werden 120.000 muskusratten gevangen. Dat is 23 procent minder dan vorig jaar. Het grootste aantal muskusratten is gevangen in Groningen. In Noord-Brabant steeg het aantal gevangen muskusratten met 50 procent naar 5.600. De toename was vooral in West-Brabant.

In 2010 zijn 568 beverratten gevangen, dat is bijna een halvering ten opzichte van het jaar ervoor. Beverratten worden vooral in het grensgebied met Duitsland gevangen. In de rest van Nederland komt de beverrat vrijwel niet meer voor.

Muskusratten worden gevangen omdat ze een risico vormen voor de waterveiligheid, omdat de dieren dijken ondergraven.

Of registreer je om te kunnen reageren.