Home

Nieuws 1 reactie

Mestprijs lijkt onder 20 euro te komen

Doetinchem – De afzetkosten van mest zijn in de eerste maand dat er mest uitgereden mag worden behoorlijk gedaald. Dat blijkt uit een telefonische rondgang langs mesthandelaren. Bij een gunstig voorjaar zullen de afzetkosten ook in het overschotgebied onder de 20 euro komen. ”De ergste druk is van de ketel, maar de weersomstandigheden zijn niet ideaal.”

”De ergste druk is van de ketel, maar de weersomstandigheden zijn niet ideaal. Het heeft afgelopen weekend weer veel geregend, waardoor de percelen te nat zijn om mest uit te rijden”, aldus een mesthandelaar in Noord-Brabant. De situatie om mest uit te rijden lijkt in de noordelijke helft van het land iets gunstiger, al zijn akkerbouwers nog terughoudend, omdat het nog vroeg in het seizoen is.

De mestvoorraad in de mestkelders en de silo’s is nog altijd groot. De verwachting is dat de meeste silo’s in de afzetgebieden vol zijn. De daling van de mestprijzen komt volgens de handelaren deels door de financiële situatie bij varkenshouders, waardoor ze niet in de gelegenheid zijn om veel voor mestafzet te betalen.

In Noord-Brabant moeten varkenshouders tussen de 20 en 22 euro per kuub betalen. Een maand geleden lag dit nog op 24 euro, terwijl in december 25 tot 28 euro per kuub werd gerekend. In het midden van het land ligt het prijsniveau rond 16 euro per kuub. In de Achterhoek en Twente tussen de 17 en 19 euro. In de noordelijke helft van het land ligt het prijsniveau afhankelijk van de locatie tussen de 10 en 15 euro per kuub.

Akkerbouwers krijgen afhankelijk van hun locatie 0 tot 5 euro per kuub toe, ingewerkt op het land. Akkerbouwers hebben tot op zekere hoogte begrip voor de financiële situatie van de varkenshouders. Daarnaast is kunstmest duur, waardoor er belangstelling is voor drijfmest”, aldus de handelaren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    bhrbwgv

    m21tel wfruktebxgin, [url=http://kiarabmmrgay.com/]kiarabmmrgay[/url], [link=http://llypqwsvihwp.com/]llypqwsvihwp[/link], http://iwcqfhwgmwzc.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.