Home

Nieuws

Markt voor goede irissen

Lisse – Voor goede irissen, zowel bollen als bloemen, is de markt nog altijd goed.

Zo werden vorige week op de bloemenveilingen ongeveer 2,3 miljoen stelen aangevoerd die voor ruim 11 cent per stuk van de hand gingen, hetgeen een redelijk resultaat is.

Maveridge International showt in de keuringszaal bij CNB Lisse deze week ook irissen waarvan de handel in bollen loopt als een trein. Zoals iris ‘Tiger Eye’ die vaal blauw is en bronzen lippen heeft. Vorig jaar maakte deze Iris al goede sier op menige show, maar toen onder de naam ‘Eye of the Tiger’. Een te lange naam echter voor de registratie in het kader van het kwekersrecht en dus werd die naam aangepast.

Negentig procent van de handel in deze Iris is bestemd voor de wereldwijde droogverkoop. Maveridge showt ook de excellente blauwe Iris ‘Discovery’, een snij-iris die zowel op de bollen- als op de bloemenmarkt hoge ogen gooit.

Hyacinten zijn deze week ook in de keuringszaal te bewonderen. Zoals de blauwe multiflora hyacint ‘Anastasia’ van C.G. van den Berg die al vanaf begin januari er in slaagt een voortreffelijke pot van deze genetische multiflora hyacint te showen.

Verder is er de beginnende bloei van een kistje met de blauwe Hyacinthus ‘Blue Pearl’ van de gelijknamige vereniging. De ontwikkeling van dit gewas kan dus op de voet gevolgd worden. Ook de lichtblauwe Hyacinthus ‘Blue Star’ van J.J. van Saase staat er goed bij evenals de spierwitte H. ‘White Ideal’ van Prins en Topper.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.