Home

Nieuws

Markt blijft verdeeld over gebruik van Smartfresh

Doetinchem - Afnemers zijn verdeeld over het gebruik van het bewaarmiddel Smartfresh in appels. Dat blijkt uit een rondgang.

Albert Heijn accepteert het middel niet vanwege negatieve invloed op smaak van het fruit. Supermarktketen Plus deed navraag bij leveranciers, omdat de keten er geen richtlijn voor heeft. Die leveranciers melden dat de appels Smartfresh bevatten. Dat geldt voor centraal ingekochte partijen. Ondernemers kopen ook los bij en daarvoor bestaat in ieder geval geen richtlijn voor Smartfresh, stelt de woordvoerder.

Een exporteur laat weten dat de exportmarkt eveneens verdeeld is over het middel dat de rijping stillegt. “Het plukmoment is daardoor van groot belang of de vrucht goed op smaak komt. Ik weet dat partijen in Denemarken het middel niet willen. In andere landen is dat ook. Maar veelal wordt er niet eens naar gevraagd.” In dat geval zit het middel gewoon op het bewaarfruit.

Of registreer je om te kunnen reageren.