Home

Nieuws

Mannen vast voor stroperij en wapenhandel

Rotterdam – De politie heeft dinsdag drie mannen aangehouden die illegaal wild zouden hebben gestroopt en verhandeld. Ook zou het drietal zich hebben beziggehouden met de handel in wapens.

Dat heeft de politie dinsdag laten weten. De politie deed op tien locaties in Zuid-Holland en op een plek in Zeeland doorzoekingen, waarbij meerdere vuurwapens, munitie en geschoten wild werden gevonden. Bovendien nam de politie twee auto’s in beslag.

De mannen zouden in verschillende samenstellingen in natuurgebieden in Zuid-Holland, Zeeland, Gelderland en Utrecht onder andere fazanten, reeën, ganzen en hazen hebben neergeschoten en op bestelling hebben geleverd aan particulieren.

Twee verdachten komen uit Nieuw-Lekkerland, de derde uit Oud-Alblas. De mannen uit die eerste plaats zijn volgens de politie al eerder veroordeeld voor het illegaal doden van beschermde dieren. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. voor het illegaal doden van beschermde dieren. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.