Home

Nieuws

MKZ in Noord-Korea al sinds december

Pyongyang – De uitbraak van mond- en klauwzeer (MKZ) in Noord-Korea is in december begonnen.

Dit is bekend geworden nadat het land deze week officieel bevestigd heeft dat er MKZ heerst.
De uitbraak is begonnen in de hoofdstad Pyongyang en heeft zich inmiddels verspreid over acht provincies, melden de Noord-Koreaanse staatsmedia. Duizenden dieren zijn door het virus omgekomen. De noordelijke provincies van het land zijn het zwaarst getroffen. Hier zijn ongeveer tienduizend runderen en varkens geïnfecteerd. In het hele land zijn extra hygiënemaatregelen getroffen.

De uitbraak zal gevolgen hebben voor de voedselvoorziening in het land, die al lange tijd zeer kritiek is. Uit militaire berichtgeving bleek eerder dat de geruimde dieren gewoon geslacht worden voor consumptiedoeleinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.