Home

Nieuws 269 x bekeken

Limburgse zorgboerderij krijgt ruime voldoende

Roermond - De Limburgse zorgboerderijen krijgen van de Limburgse zorginstellingen een ruime voldoende. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Ilse Verhoijsen in opdracht van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond.

De Limburgse zorgboeren krijgen een gemiddeld cijfer van 7,6. Het enige minpuntje in de beoordeling is de wijze van bedrijfsvoering. Die kan in de ogen van de zorginstellingen wel zakelijker.

Toch hebben niet alle zorginstellingen de zorgboerderijen meteen op het netvlies bij hun eigen beleid. Instellingen in de geestelijke gezondheidszorg geven aan dat de zorgboerderij in hun beleid een ondergeschikte rol spelen. Dat geldt in mindere mate ook voor instellingen die zorg geven aan mensen met een verstandelijke beperking. Maar in de ouderenzorg is de zorgboerderij juist wel een belangrijke optie.

LLTB-bestuurder John Verhoijsen zegt dat de Limburgse zorgboerderijen beter onder de aandacht moeten worden gebracht. De LLTB zal het onderzoek bespreken met de veertig aangesloten zorgbedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.