Home

Nieuws

Lelieprijzen iets omlaag

Lisse – De prijzen voor lelies waren vorige week op de bloemenveilingen wel redelijk, maar voor sommige groepen ook iets onder het niveau van een week daarvoor.

De aanvoer op de vestigingen van FloraHolland nam met 10 procent toe en de gemiddelde prijs daalde naar € 0,62. Vorig jaar was de gemiddelde prijs € 0,56 veroorzaakt door een lagere aanvoer.

In Aalsmeer lag de aanvoer in de veilgroep Oriental-lelie ongeveer 13 procent hoger dan in de eerdere week. De gemiddelde prijs stond enigszins onder druk maar was over het algemeen gewoon goed. Vanaf woensdag lag er wat druk op de prijzen van met name de lichtere lelies. De kwaliteit ’Extra zwaar’ lag vrijdag wat meer onder druk terwijl de lichtere weer wat meer geld opbrachten.

Wit kreeg over het algemeen wat hogere prijzen dan de meeste roze cultivars.

De aanvoer in de veilgroep Longiflorum lag eveneens ongeveer 13 procent hoger dan voorgaande week. Maximaal werd er deze week tot ruim € 0,90 per steel neergeteld voor de mooiste partijen Longiflorum ’Pink Heaven’ en ’White Heaven’. In de veilgroep LA/Aziaat lag de aanvoer ongeveer gelijk aan die van een week eerder. De gemiddelde prijs lag tussen de 40 en 50 cent per steel.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.