Home

Nieuws 338 x bekeken

Lege kantoren als nieuwe plantenkassen

Den Bosch - Leegstaande kantoorgebouwen als plantenkassen. Volgens Plantlab is dat een reële mogelijkheid.

Plantlab heeft een kwekerij ontwikkeld samen met de hogere land- en tuinbouwschool HAS in Den Bosch waar geen daglicht binnenkomt. Sinds 2006 experimenteert Plantlab samen met studenten met de teelt van sla, sierplanten en stekjes. Sinds een paar maanden werken ze ook met vruchtdragende planten als aardbeien, tomaten en komkommers.

Volgens Plantlab kunnen zulke kwekerijen prima in lege kantoren worden opgericht. "Er staat in Nederland meer dan zes miljoen vierkante meter kantoorruimte leeg zonder enig toekomstperspectief. Daar kunnen we prima gewassen verbouwen", zegt Gertjan Meeuws van Plantlab. Een plantenflat naast je supermarkt is volgens Meeuws in de toekomst heel goed mogelijk.

Het laboratorium maakt deel uit van het Center for Growing Concepts en werkt veel samen met studenten en docenten van de HAS. Ze hopen zo een steentje bij te dragen aan het oplossen van het wereld voedselvraagstuk.

Of registreer je om te kunnen reageren.