Home

Nieuws

Lagere Duitse consumptie paprika

Zoetermeer – De consumentenaankoop van paprika in Duitsland was in 2010 circa 8 procent lager dan in 2009. Dat meldt het Productschap Tuinbouw in een terugblik op het seizoen 2010.

Zo kocht een Duits huishouden 4,8 kilo paprika tegen 5,2 kilo in 2009. Oorzaak is de hogere prijs voor paprika. Deze steeg door marktherstel met 18 procent. In Nederland bleef de consumptie van paprika stabiel ondanks een 15 procent hogere prijs. Nederlanders eten met gemiddeld 2,9 kilo wel minder paprika dan de oosterburen.

Nederland poogt met een vruchtgroentecampagne de consumptie van ondermeer Nederlandse paprika in Duitsland te verhogen. De consumptiedaling zegt niets over het aandeel Nederlandse paprika dat consumenten tot zich nemen en het succes van de campagne.

In de aanloop van het nieuwe seizoen zijn de paprikaprijzen gunstig. Op de Duitse groothandelsmarkt is de prijs voor rode paprika in de afgelopen 10 weken hoger geweest dan een jaar terug. Vooral in december lag de prijs op een hoger niveau. In januari kostte een kilo rode Spaanse paprika op de Duitse groothandelsmarkt circa € 1,80 tot € 1,90 tegen € 1,50 tot € 1,60 per kilo vorig jaar. Bij zowel rood, geel als groen was in de tweede week van februari sprake van een opwaartse telersprijs. Onduidelijk is wat de rol is van de Duitse rel van het middel ethefon in Spaanse paprika. Daardoor steeg de prijs voor paprika uit andere oorsprong.

Of registreer je om te kunnen reageren.