Home

Nieuws 193 x bekeken 4 reacties

LTO Noord betaalt ruim 14.000 euro voor aanbrengen nieuwe leden

Zwolle – LTO Noord heeft vorig jaar 14.300 euro uitgekeerd aan haar afdelingen voor het aanbrengen van nieuwe leden. Dit blijkt uit documentatie van de landbouworganisatie.

Voor elk nieuw lid keert de centrale organisatie een bedrag van 100 euro uit aan de aanbrengende regio-afdeling. De meeste afdelingen scoorden een bonus van 100 of 200 euro.

Het meest succesvol waren echter de afdelingen Westland en Noordoostpolder. Die brachten achtereenvolgens acht en zes nieuwe leden aan. In totaal telde LTO Noord per 1 januari 2011 ruim 30.400 leden. Daarvan hadden er ruim 19.000 een eigen bedrijf en waren er bijna 3.000 mede-ondernemer.

Naast bonussen voor het aanbrengen van nieuwe leden, werkt LTO Noord ook met acties per regio om zo veel mogelijk e-mailadressen en andere gegevens van agrarische ondernemers te verzamelen, met als doel zo veel mogelijk potentiële leden in beeld te krijgen.

Volgens LTO Noord stijgt het aantal leden misschien per saldo niet hard, want er stoppen nog steeds flinke aantallen boeren en tuinders. Wel stijgt de dekkingsgraad van LTO Noord onder de agrarische ondernemers, zo valt te horen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Wat een zwaktebod zeg! Dat je het als "belangenbehartiger" van bonussen moet hebben. Als men de belangen werkelijk goed zou behartigen, dan werden mensen vanzelf wel lid. Het feit dat daar bonussen bij nodig zijn zegt genoeg.

 • no-profile-image

  Lid worden, doe je dus omdat je wordt gevraagd / over gehaald. Ik zou denken, dat een boer lid wordt van een belangen vereniging, om zijn >belangen< te laten behartigen op het niveau waar hijalleen geen ingang heeft. Omdat hij hoopt dat ze een beleid weten neer te zetten waar hij als ondernemer beter van wordt en dat zijn imago bij de stedelingen verbetert of op zijn minst niet verslechtert.

 • no-profile-image

  Percies Kritische Lezer en Melkboer, dit is dus van de idiote! Laat LTO/ZLTO het es écht voor de leden opnemen en de Minasblunderrotzooi aanvechten en uitvechten. Maar dat doen ze vanzelf niet, want dan strijken ze hun vriendjes van ELI tegen de schaamharen! Boeren zouen juist een premie motten krijgen als ze hun lidmaatschap opzeggen!

 • no-profile-image

  graanboer

  Ik dacht dat we net een beetje wilde stoppen met al die bonussen uitdelen, dat hele lto begint een beetje op een piramidespel te lijken, waar uiteindelijk ook helemaal niks van terecht komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.