Home

Nieuws 244 x bekeken 1 reactie

LTO Noord: actie tegen Gronings slot op veehouderij

Groningen - LTO Noord in Groningen zint op actie tegen provinciale plannen om de intensieve veehouderij op slot te zetten. Provinciale staten willen begin volgende maand een besluit nemen, waarin de bestaande bedrijven in de provincie aan banden worden gelegd.

LTO Noord zal volgende week haar ongenoegen kenbaar maken aan de statencommissie, die over het voorstel gaat praten. Maandag is een brandbrief geschreven aan de provincie over de gevolgen van de plannen.

Een groot aantal bedrijven mag volgens de bestaande plannen niet verder ontwikkelen. Andere bedrijven worden beperkt in hun ontwikkeling.

Nieuwe bedrijfsvestigingen in Groningen zijn al langer onmogelijk, als het gaat om intensieve veehouderij. Nieuwe melkveebedrijven vallen niet onder de beperkende regels.

Eén reactie

  • no-profile-image

    kranenburg

    jullie waren genodigd in Noord Holland om een dergelijk specifiek geval bezoeken vergezeld van statenleden maar jullie lieten het toen afweten, jullie stoel bleef leeg. Ik sta er nog steeds perplex van.

Of registreer je om te kunnen reageren.