Home

Nieuws 197 x bekeken

LTO Glaskracht: Stel kritische vragen aan Ocap

Bleiswijk – LTO Glaskracht heeft leden geadviseerd kritische vragen te stellen aan Ocap.

Dat doet de belangenorganisatie nadat de koolstofdioxideleverancier een brief rondstuurde aan de aangesloten telers met een wijzigingsvoorstel in de levering van CO2.

Volgens Rob van der Valk, die de portefeuille energie voor zijn rekening neemt, is de manier waarop het bedrijf tuinders benadert niet juist. ”De nieuwe afrekenstructuur wijkt af van wat eerder bepaald is in de overeenkomst die met tuinders is opgesteld. Het is niet de juiste volgorde om eerst een wijzigingsvoorstel te doen en dan pas naar het bestaande contract te kijken”,aldus Van der Valk.

Volgens LTO blijft een belangrijk deel van de vaste lasten in de nieuwe opzet overeind en is de voorgestelde variabele in kosten door Ocap mooier voorgespiegeld dan de werkelijkheid. ”Het voorstel om alleen te betalen voor de kilo’s die men afneemt, is correct, maar dat is slechts 30 procent van de rekening die de tuinder betaalt. De overige 70 procent bestaat nog steeds uit vaste kosten.” LTO wil ook dat de levering van CO2 wordt gewaarborgd.

Of registreer je om te kunnen reageren.