Home

Nieuws 195 x bekeken

LEI: hoge voedselprijs bron onrust Egypte

Wageningen - Inwoners van Egypte geven gemiddeld 40 procent van hun inkomen uit aan voedsel.

De prijs voor voedsel is de afgelopen maanden door verschillende oorzaken erg gestegen en dat heeft direct invloed op de levensstandaard van de gemiddelde Egyptenaar. De hoge voedselprijs is dan ook mede een oorzaak van de aanhoudende opstand in het land.

Dat becijferen onderzoekers van het landbouwkundig instituut LEI van de Wageningen Universiteit donderdag in de onlineversie van het universiteitsblad Resource. Volgens het LEI, dat wereldwijde ontwikkeling van voedselprijzen continu bijhoudt, was er voor het laatst in 2008 sprake van een voedselcrisis in Egypte. Ook toen leidde de hoge prijs voor voedsel tot demonstraties en ongeregeldheden in diverse steden.

Of registreer je om te kunnen reageren.