Home

Nieuws 247 x bekeken

Kwaliteitsnarcissen goed verkocht

Lisse – Op de bloemenveilingen wordt op dit moment redelijk tot goed betaald voor kwaliteitsnarcissen.

Een voorbeeld van zo'n kwaliteitsnarcis is de Narcissus ‘Tamara’ die vandaag op de bloemenkeuring bij CNB in Lisse werd ingebracht door Albert van Haaster. Deze narcis komt voort uit een kruising tussen de narcissen Rijnveld’s Early Sensation x Trenance en is vroeg. Kwekerij Davelaar heeft het product op het broeiprogramma en volgens Wim Heemskerk van dat bedrijf worden op de veilingen prijzen van rond de 12 en 13 cent gerealiseerd.

Van Haaster showt tevens de jonquille Narcissus ‘Martinette’, waarvan op dit moment ruim 4 hectare wordt geteeld. Veel narcissen en hyacinten staan in de keuringszaal van de keuring van vorige week en de kwaliteit daarvan is onverminderd goed.

Nieuw ingebracht is de snijhyacint ‘Louvre’ van A. Zeestraten. Mooi wit en zeer stevig. Cees Breed brengt deze week een qua omvang bescheiden inzending en brengt een forse plant van Helleborus met grote groen/witte bloemen. Een aanwinst die kleur brengt in de laat winterse tuin. Dix Export showt een fraai exemplaar van de licht purperen Pleione formosana en Crocus sieberi. Donkerblauw met een gouden hart.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.